parfum kopen > parfum kopen in een winkel

Parfum kopen in een winkel

Ondanks de toegenomen concurrentie van het online kopen van parfum hebben de winkels nog steeds een flink marktaandeel in handen. Parfumwinkels binden de strijd aan met de webshops door genoegen te nemen met minder marge, wat vooral gedaan wordt door het vaker houden van acties. Aanbiedingen zoals "belastingvrij" kopen waarbij je de BTW als korting op de verkoopprijs krijgt of het tweede parfum voor de halve prijs zijn acties die je steeds vaker tegenkomt. De winkels moeten wel, want als de consument eenmaal gewend is aan het online bestellen van parfums wordt de kans steeds kleiner dat ze de volle mep willen betalen in een parfumerie.

 

Voordelen offline kopen

In een winkel kopen heeft een aantal voordelen ten opzichte van online kopen:
1) direct meenemen van je parfum
2) de mogelijkheid om geuren te testen
3) de mogelijkheid om advies te vragen aan de verkoper/verkoopster
4) het risico met betrekking tot betalen is zeer klein
5) de kans dat je het verkeerde of een beschadigd product meekrijgt is minimaal

Nadelen offline kopen

1) de winkels zijn niet 24 uur per dag open
2) je moet de deur uit om parfum te kopen
3) mogelijk is het parfum van jouw keuze niet op voorraad
4) het vergelijken van prijzen is niet meer mogelijk als je in de winkel staat
5) redelijke kans dat je duurder uit bent dan bij online kopen

Duur?

De prijzen van de normale winkels liggen gemiddeld wat hoger dan die van de webshops. Dat heeft vooral te maken met de hogere kosten (winkel, winkelinrichting, personeel) en de inkoopkanalen. Een winkel is echter niet per definitie altijd duurder dan een webshop. Sommige webshops hanteren voor sommige parfums prijzen die boven de gemiddelde verkoopprijs in winkels ligt en veel winkels zijn steeds slimmer met inkoopafspraken en aanbiedingen. Kortingen worden ook in deze branche steeds vaker aan de klant doorberekend.

 

Betalen

Het betalen van parfums in een winkel geschiedt vrijwel altijd contant, via een betaalautomaat of met een creditcard. Een risico dat je loopt is dat er via pinapparatuur  een digitale kopie van je bankpas of creditcard gemaakt wordt. Als men dan ook je pincode te pakken krijgt dan kunnen ze jouw bankpas of creditcard misbruiken. Zorg er daarom altijd voor dat je het intikken van de pincode goed afschermt.

Parfums kopen

Winkels waar je parfum kunt kopen zijn vooral parfumerieën en drogisterijen. Zij hebben over het algemeen het grootste assortiment aan parfums. Winkels waar je vaak ook terecht kan zijn warenhuizen en grotere supermarkten. Sommige andere winkels hebben als bijproduct een klein assortiment of zelfs slechts één soort parfum te koop. Denk hierbij aan modewinkels, speelgoedzaken (kinderparfums), benzinepompen en cd-winkels (parfums van beroemdheden).
Steeds meer parfumwinkels zijn een filiaal van een parfumketen of zijn aangesloten bij een organisatie die gezamenlijk inkoopt. Voorbeelden zijn ICI Paris XL, Douglas en Pour Vous. Deze winkels vind je in vrijwel elke grote binnenstad en in de grotere winkelcentra. Voor de exacte locaties kun je via hun websites terecht. Deze vind je op de parfum winkels startpagina, net als een aantal individuele parfumwinkels.

De informatie op deze site is met alle zorgvuldigheid samengesteld. Mocht er naar uw mening een fout in zitten, laat het ons dan weten via e-mail.
 

 

alles over parfum parfum startpagina ● parfum merken parfum winkels parfum video's parfum nieuws parfum forum parfum kalender online parfum kopen