parfum kopen > parfum kopen via internet

Online parfum kopen

Het aantal mensen dat via internet koopt is enorm toegenomen. De angst voor online kopen is bij veel mensen verdwenen en het positieve gevoel dat vooral voortkomt uit het gemak en de veelal lagere prijzen overheerst.
Internet is een ideaal medium om te kijken wat er te koop is op het gebied van parfums. Je kunt direct prijzen vergelijken en als je weet wat je hebben wilt kun je online bestellen en thuis laten bezorgen.
Het aantal parfum webshops is de afgelopen jaren flink gegroeid. De gemiddelde kwaliteit en betrouwbaarheid is ook op een aanzienlijk hoger niveau dan in de beginjaren van e-commerce.

 

Voordelen online kopen

Via internet kopen heeft een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele manieren van parfum kopen:
1) groot assortiment
2) mogelijkheid om op je gemak prijzen te vergelijken
3) vaak goedkoper dan de traditionele parfum winkels
4) je hoeft de deur niet uit om parfum te kopen
5) de zichttermijn van 8 dagen geeft recht om parfum terug te sturen (mits ongebruikt)

Nadelen online kopen

Aan het via internet bestellen van parfums kunnen de volgende nadelen kleven:
1) niet alle webshops zijn 100% betrouwbaar
2) geen mogelijkheid om geurtjes eerst te ruiken voordat je koopt
3) je moet thuis zijn om pakketje in ontvangst te nemen of het op een ophaalpunt afhalen
4) er is minimaal n dag levertijd, dus geen plaats voor impulsaankopen
5) mogelijkheid van fouten in levering, beschadigingen door transport of niet geleverd krijgen

Goedkoop?

De prijzen van webshops liggen over het algemeen lager dan de prijzen van de normale winkels. Dit geldt niet altijd. Vertrouw niet altijd op de grote kortingen zoals ze vermeld staan op de websites van de webshops. Vaak staat er een adviesprijs en hun verkoopprijs, die dan altijd lager is dan de vermelde adviesprijs. Ga er echter niet van uit dat de vermelde adviesprijs ook daadwerkelijk klopt en ga er ook niet automatisch van uit dat je bij de drogist of parfumerie in de stad of het dorp die adviesprijs gehanteerd wordt als verkoopprijs.
Ook onderling vind je flinke prijsverschillen tussen de webshops. Verschillen van enkele tientallen procenten voor hetzelfde geurtje zijn geen uitzondering. Belangrijk is het daarom om als consument je eigen prijsvergelijking te doen. Houd ook aanbiedingen van webshops n de traditionele winkels goed in de gaten. Daar is soms meer winst te behalen dan door gebruik te maken van de normale prijsverschillen.

 

Veilig online kopen

Het kopen van parfum via internet kent drie gevaren:
(1) krijg je je parfum ook daadwerkelijk geleverd?
Heel leuk om online te kopen, maar wat als je een geurtje dat je wl betaald hebt niet geleverd krijgt? De kans op malafide webshops is vrij klein, maar wel aanwezig. Hoe herken je namaak webshops? Het uiterlijk van een website spreekt vaak al boekdelen. De grote betrouwbare sites hebben vrijwel altijd een professionele uitstraling. Het is niet doorslaggevend, maar wel een indicatie. Belangrijker is het dat de betreffende website volledige contactgegevens op de site heeft staan, inclusief vestigingsadres (geen postbus), telefoonnummer, inschrijving KvK en BTW nummer. Als je twijfelt kun je door het bedrijf te bellen controleren of het nummer klopt en het adres kun je vaak controleren door de registratie van de domeinnaam te vergelijken met het adres op de site. Oplichters willen niet gevonden worden en zullen daarom hun gegevens niet zo snel blootgeven.
Als een webshop zich schuldig maakt aan oplichting, dan is de kans groot dat gedupeerden op internet hierover geschreven hebben. Je kunt via Google zoeken naar ervaringen van anderen. Goede bronnen zijn vaak ook Tros Radar en het parfum winkels forum.
Bedrijven die aangesloten zijn bij thuiswinkel.org en het betreffende logo op hun site voeren voldoen aan de strenge eisen die dit keurmerk aan hun leden stelt. Controleer of de betreffende site cht het keurmerk heeft door via het thuiswinkel logo door te klikken naar de betreffende lidmaatschapsinfo op de site van thuiswinkel.org.
(2) is de betaling wel veilig?
Veilig betalen via internet kan via verschillende manieren. Bij betalingen met creditcard, via PayPal of via internetbankieren (ideal) moet je opletten dat de transactie via een beveiligde verbinding verloopt. Het internetadres begint dan met https:// in plaats van http://
Sommige webshops geven de mogelijkheid om zelf de betaling via de bank te doen via een overschrijving of door middel van een acceptgiro. Dit is vaak omslachtiger en vertraagt de afhandeling van de bestelling. De kans dat je bankgegevens gekraakt worden is wel een stuk kleiner op die manier.
(3) ontvang je geen namaakparfums?
De afkomst van de parfums van de webshops is niet altijd even duidelijk. De kans is groot dat geurtjes niet via de officile distributeurs voor Nederland aangekocht wordt maar via de parallelhandel. Dat betekent dat er minder controle is op de afkomst van de parfums. De kans op merkvervalsing is iets groter, maar niet iets om je extreem veel zorgen om te maken. Als je het bestelde parfum ontvangt en je vertrouwt het niet dan kun je altijd nog gebruik maken van de wettelijke zichttermijn van 8 dagen en het parfum retour sturen (mits cellofaan intact).

Verzendkosten

Als je online parfum koopt moet je vrijwel altijd rekening houden met bijkomende verzendkosten en een eventuele bijdrage in de bankkosten. Omdat deze kosten meestal gelden per bestelling en niet per stuk, moet je er rekening mee houden dat bij het bestellen van n geurtje in een lagere prijscategorie de verzendkosten relatief hoog kunnen zijn. Bij het vergelijken van prijzen tussen webshops onderling maar ook met de traditionele parfumwinkels moet je de verzendkosten ook meerekenen.
Sommige webshops brengen bij het bestellen boven een bepaald bedrag geen verzendkosten in rekening. Het kan daarom interessanter zijn om meerdere stuks parfum tegelijkertijd te bestellen of er iets anders bij te kopen.

Zo vind je parfum webshops

Google is een uitstekende manier om parfum webshops te vinden. Er is echter ook een speciale website die parfum winkels op een rijtje zet: de parfum winkels startpagina.
Hier vind je een groot aantal online parfum winkels en traditionele parfumwinkels en ketens.

De informatie op deze site is met alle zorgvuldigheid samengesteld. Mocht er naar uw mening een fout in zitten, laat het ons dan weten via e-mail.
 

 

alles over parfum parfum startpagina ● parfum merken parfum winkels parfum video's parfum nieuws parfum forum parfum kalender online parfum kopen