over parfum > introductie

Alles over het product parfum

Parfum is een luxe product dat als geschenk zeer welkom is bij zowel vrouwen als mannen. De marketingmensen achter de grote parfummerken hebben rondom het product parfum een sfeer gecreŽerd van welvaart, luxe en verwennerij. De mooiste modellen en beroemdheden worden ingezet om via sfeervolle reclamecampagnes een parfum een imago mee te geven waarvan de makers vinden dat het bij die specifieke geur en dat merk hoort. Sensueel, down-to-earth, modern, sexy, zelfbewust, fris, zomers, zwoel, romantisch, sportief, mannelijk of juist zeer vrouwelijk zijn een aantal termen die vaak geassocieerd worden met parfums.
 

Wat is parfum eigenlijk, wat is de functie en hoe is het ooit ontstaan? In welke culturen vind het parfum haar oorsprong? Waarom is parfum soms zo duur en hoeveel kost het nu werkelijk om een flesje met welriekend water te produceren?
Over parfum is heel veel informatie terug te vinden. Wij hebben geprobeerd zoveel mogelijk informatie op deze site te bundelen, waardoor iedereen antwoord kan vinden op zijn of haar vraag over parfum en gerelateerde onderwerpen zoals aromatherapie en etherische oliŽn.

Binnen dit hoofdstuk "over parfum" wordt vooral ingegaan op de productie, het ontstaan van parfum en ontwerpen die er direct mee te maken hebben. Wie een spreekbeurt wil houden over parfum zal binnen dit deel van de site veel geschikte informatie vinden.

Informatie per onderwerp:
 

(1) wat is parfum
(2) de geschiedenis van parfum
(3) noten
(4) beroemdheden & parfums
(5) marketing
(6) allergieŽn
(7) etherische oliŽn
(8) aromatherapie
(9) neuzen
(10) parfumflesjes

(11) miniaturen
(12) woordenlijst
(13) spreekbeurten
(14) deponeren namen en onteigeningsprocedures
(15) belangrijke parfumplaatsen
(16) musea
(17) imitatiegeuren
(18) varianten op parfums
(19) boeken
(20) films

De informatie op deze site is met alle zorgvuldigheid samengesteld. Mocht er naar uw mening een fout in zitten, laat het ons dan weten via e-mail.
 

 

alles over parfum parfum startpagina ● parfum merken parfum winkels parfum video's parfum nieuws parfum forum parfum kalender online parfum kopen